10 Хитрини Да Започнем Деня По-Бодри


Добро Утро!

1.Ако имате проблеми със ставането от леглото сутрин, може би подценявате най-важното - за да се събудите във форма, трябва да сте се наспали добре. Затова изчислете кога да се запътите към леглото, така че да си осигурите достатъчно сън. Ако трябва да станете рано, легнете си навреме.

2. Събудете се от постепенно засилваща се светлина. За да го постигнете, може леко да открехнете завесите или да отворите малко щорите от вечерта. Таща ще се събудите не от силна, а от дискретна светлина.

3. Избягвайте неприятните звънци от будилници и мобилни телефони или пък събуждане с радиото, което веднага ще ви нападне с песимистични новини от света. По-добре е да ви събуди приятна музика.

4. Докато още сте в леглото, не бързайте да мислите за деня, който ви очаква. Бавно напуснете света на сънищата и се протегнете. Това ще приведе в равновесие тялото ви и ще осигури плавен преход от легнало към изправено положение.

5. Вече сте на крака. Първото нещо, което трябва да направите, е да изпиете чаша вода, за да се освободите от токсините, натрупани през нощта.

6. Горещият душ ще събуди и тялото, и духа ви. Под стуята мислете за хубавите неща, които ви очакват през деня: обяд с любимия, среща с приятелки вечерта...Пейте си - това освобождава от напрежение за целия ден.

7. Преди да преминете към закуската, направете няколко упражнения за разтягане на крайниците и коремните мускули. Така ще приготвите тялото за деня, а и ще ви се отвори апетит.

8. Пригответе кафеварката от вечерта, така че на сутринта само да натиснете бутона. На излизане от банята ще усетите аромата на прясно кафе. Същото се отнася и за чая.

9. Закуската ви трябва да е обилна. Хранете се спокойно, без да бързате. Това е единственото хранене за деня, при което можете да не внимавате за калориите - по-голямата част от приетите мазнини ще бъдат елиминирани от организма през следващите часове. Не забравяйте сока от плодове заради витамините.

10. Вие сте още пред огледалото и дълго се колебаете как да се облечете? Ако това се случвав често, помислете за облеклото си от вечерта и не променяйте решението си, освен ако метеорологичната обстановка не го налага.

Още полезни линкове:

Съюзниците На Щастието

Онлайн издание за красота и стил
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...