Всичко за Гордата Аси или Туба Бююкюстюн ...

Гордата Аси или Туба Бююкюстюн....

Пълното име на 27-годишната актриса е Хатидже Туба Бююкюстюн. Родена е в Истамбул.
Баща й е инженер, а майката - банков служител. Единствено дете в семейството е, т.е. "самотно дете", уточнява актрисата днес. И като дете на работещи родители Туба отрано е дадена в детска градина. "Израстнах в градината и при баба. Много малко виждах родителите си."
При ръст 173 см и тегло 53 кг тя отрано започва да работи като фотомодел, макар да твърди, че има фобия от обективи. Хубавицата с кестеняви коси отклонява всички предложения за участие в сериали, преди да се дипломира по "Сценография и костюми" в университета., снима се само в рекламни клипове. Макар, че след това пътят й поема в друга посока - към аттьорската професия, Туба продължава да обича своята университетска специалност и винаги, когато й се отдаде възможност, тя я практикува. Неотдавна тя проектира декора и костюмите за една театрална постановка. Не е изоставила и снимките си като модел в рекламни клипове - "с тях се печели повече, отколкото от роли", споделя актрисата.

Туба Бююкюстюн ( Аси) в реклама на Pantene 


Това обаче се променя за нея със сериала "Гордата Аси", който й донася голяма популярност. Както "Перла" и "1001 нощи", и "Гордата Аси" жъне шумен успех на милионния арабски тв пазар. "Достатъчно е Туба Бююкюстюн само да се мерне в някой филм и ние го купуваме - казва един от директорите на голяма тв компания в арабския свят. Тя вече е търговска марка. Телевизиите знаят, че който покаже филм с Туба, ще спечели."
Днес "Гордата Аси" от екрана е красива, уверена и преуспяла млада жена, която прави кариера и пътува много по света. Снима се в киното, телевизията и е ухажвано лице от рекламната индустрия. Тя продава скъпо всеки квадратен сантиметър от красивото си лице. Преди известно време една фирма от Сирия пуска билбордове с лика на Туба в реклама на шампоан. Актрисата научава за това и се обажда на агента си, който я представя в региона. Той смутено й обяснява, че наистина нелицензирани билбордове със снимката й са поставени, но фирмата с шампоана връсност е доста дребна и закъсала. Пита я да предприеме ли съдебни стъпки срещу тях? "Не, да ги оставим да спечелят", отговаря Туба. Този служебен разговор става известен на медиите и превръща Туба в благородна героиня за масовата публика.
А тя не е доволна от себе си, смята, че трябва още много да учи. След толкова успешни клипове и филми все още не е преодоляла старата си фобия от обективи и винаги, когато някой насочи камера срещу нея, тя инстинктивно прикрива лицето си с ръка и се обръща с гръб към обектива. Може би е едиствения фотомодел в света с такава фобия. Нарича проблема си "затруднения в общуването" и смята, че той се корени в самотното й детство с твърде заети родители. Убедена е, че от възпитанието и ценностите, които са й създали, идва и трудността й с екранните милувки. "Не можеш да заличиш натрупаните си задръжки с едно махване", обяснява тя. В началото Туба дори не искала да се гледа на екран. "Щом тръгваше епизод с мен, салаг длани пред лицето си и крадешком поглеждах през пръстите. Много ме беше страх." Но тя вече наблюдава играта си по-спокойно, анализира я. Убедена е, че с времето ще преодолее и останалите си демони.
И тази година Туба Бююкюстюн е ангажирана в рекламната кампания на Министерството на културата и туризма в Турция. Във времето на финансова криза старата гледа с надежда към Близкия изток, където Туба е истинска звезда. Там са влюбени в нейната естествена красота и невинно излъчване, разбира се и в таланта й.
Тя получава специална покана от емира на Бахрейн да бъде почетна гостенка на традиционните конни състезания в страната. Като израз на възхищението си към нея емирът я помоли да връчи наградите на победителите, което тя стори, издокарана с каубойска шапка на главата.
Телевизиите от арабския свят настойчиво и предлагат роли в тамошни подукции, но Туба е много пердпазлива и досега не е харесала нито едно предложение. За сметка на това щедро се възползва от офертите на рекламния пазар на арабския свят. Две от най-известните компани за бижута я ухажват за своя рекламно лице. Когато наддаването влиза в решителна фаза, президентът на едната от тях отива на лична среща с Туба. Резултатът е договор, според който "Гордата Аси" получи 1.6 милиона долара хонорар като рекламно лице на бижута, които ще се продават в 22 арабски страни, отделно ще й се заплаща за всяка фотосесия и презентация. Това означава огромна медийна популярност на актрисата на местния пазар. При толкова много предимства не е трудно да се преглътне рестриктивната клауза в договора, малко обидна за една жена - докато трае ангажиментът й към фирмата, Туба да носи само нейни бижута.
Туба не обича да говори за личния си живот, така както не обича и да я синмат. Казва, че признава напълно всеотдайната любов и в това отношение не е склонна към компромиси. "Ако съм влюбена,2 но не съм удовлетворена, ще прекратя връзката - категорична е тя. Когато почувствам, че нещо липсва, се чувствам нещастна и съзнателно измъчвам и човека до мен. Партньорите ми са разбрали, че аз очаквам повече от мъжете в сравнение с останалите жени. За мен мъжът и жената заемат различни места в света. Не съм привърженичка на унисекса, според която задълженията и привилегиите на половете се размиват."
Финансово подсигурена, актрисата се отдава на сериозна творческа работа. Тя прие главната роля в игрален филм, историята на който разказва за любовта на мюсюлманка и християнин. Снимките на филма са в град Ризе, на черноморското крайбрежие, където се намира Туба в момента. Премиерата на филма е предвидена за догодина.
---------------------------------------------------------------------------------------
Онлайн издание за красота и стил  
 
Сериали Онлайн - Гледай по всяко време
-------------------------------------------------------- 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...