Всичко за Джефри Морган - Джон от "Свръхестествено"

Пълно име: Джефри Дийн Морган

Дата на раждане: 22 април 1966

Зодия: Телец

Място на раждане: Сиатъл, Вашингтон, САЩ

Ръст:1.88m

Коса: Кестенява

Очи: Кестеняво-зелени

Баща: Ричард Дийн

Майка: Санди Томас

Семейно положение: Разведен; беше сгоден за актрисата Мери-Луис Паркър от сериала Weeds



Джефри Дийн Морган е роден на 22 април 1966г. в Сиатъл, Вашингтон. Посещавал е начално училище "Бен Франклин", средно училище "Роуз Хил" и гимназия "Лейк Уошингтън" в предградието на Сиатъл, Къркланд. Морган бил баскетболист в училище и в университета, но травма в коляното прекратила спортната му кариера. Бил графичен художник за известно време, докато не помогнал на приятел да се премести в Лос Анджелис.

Според сп. Playboy, в определен етап от живота си Джефри е бил омъжен, но освен, че бракът е приключил с развод, няма други данни за него. По-късно Морган излиза с колежката си от "Трева"-Мери Луиз Паркър, от декември 2006 до юни 2007, когато се разделят, само за да се съберат отново, обявявайки годежа си през февруари 2008, и повторната си раздяла през април 2008г.

Актьорската си кариера Джефри започнал през 1991г. с филмът "Uncaged". Оттогава е участвал в над 15 филма. По-големият успех на Морган, обаче е в телевизията. През периода 1996-1997г. участвал в сериала The Burning Zone, като героят му-др. Едуард Маркейс, се появява в 10 от 19 серии в този сезон. От 2000г. насам, Джефри е участвал в следните сериали: ER, JAG, Walker, Texas Ranger, Angel, Tru Calling, CSI: Crime Scene Investigation, Sliders, The O.C., и Monk.

През 2005 и 2006г. той участва в три отделни сериала-Supernatural на CW като Джон Уинчестър, мистериозният баща на Сам(Джаред Падалеки) и Дийн(Дженсън Екълс); поддържаща роля в Grey's Anatomy на ABC, като пациент за сърдечна операция на име Дени Дъкет, който има връзка с Изи Стивънс(Катерин Хейгъл) и умира във финала на втори сезон(в трети сезон се появява в сцената, в която Мередит почти умира); Джуда Ботуин в Weeds на Showtime. И трите роли на Морган си приличат в това, че са мъртви, като двама от тях умират на екрана.

Морган бе избран за роля в новия сериал на създателката на "Анатомията на Грей"-Шонда Раймс, Correspondents, но след като АВС започна спин-офа на "Анатомията на Грей"-"Private Practice", бъдещето на Correspondents стана неясно. Джефри има също и роля в филмът PS, I Love You, който е по роман на ирландската писателка Сесилия Ахърн. Филмът беше пуснат на 21 декември 2007г. Друг филм с Морган беше завършен през май 2007 в Ню Йорк-The Accidental Husband. Актьорът наскоро завършни снимките на друг филм-Days of Wrath, който се разказва за насилието в Лос Анджелис.

Потвърдено е също, че Джефри ще изиграе Комедианта, пристрастен към цигарите бунтар, в екранизацията по комикса на Алан Мур - Watchmen.

Онлайн издание за красота и стил 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...