Всичко за Дженсън Екълс - Дийн от "Свръхестествено"

Пълно име: Дженсън Рос Екълс

Дата на раждане
: 01.03.1978 година


Зодия
: Риби


Място на раждане
: Далас, Тексас, САЩ


Ръст:
6' 1" (1.85m)


Коса: Кестенява

Очи
: Кестеняво-зелени


Баща
: Роджър Алън Екълс


Майка
: Дона Джоан Екълс(преди Шафър)


Брат: Джошуа (по-голям от него с приблизително 3 години)

Сестра
: Маккензи (по-малка от него приблизително със 7 години)


Семейно положение
: Неженен; излиза с актрисата Данийл Харис (Рейчъл от сериала One Tree Hill)


Дженсън Рос Екълс е роден на 1 Март, 1978 година в Далас, щата Тексас. Син е на Алън Роджър Екълс и Дона Джоан Шафър. Дженсън има по-голям брат, Джошуа, и по-малка сестра, Макензи и е от Ирландски, Британски и Германски произход. Планира да учи спортна медицина в Техническия Университет на Тексас и да стане физиотерапевт, но вместо това той се мести в Лос Анджелис, за да започне актьорска кариера.


Кариерата му започва през 1996 година.
Прави гостуващи участия във филмите Mr. Rhodes, Sweet Valley High и Cybill преди да се присъедини през 1997 година към актьорския състав на сапунения сериал на NBC „Дните на нашия живот” като Ерик Брейди.
През 1998 година печели наградата Soap Opera Digest за Най-добър нов мъжки образ и е номиниран три пъти (през 1998, 1999 и 2000 година) за Награда Еми за Изключителен Млад Актьор в драматимен сериал отново за работата си в „Дните на нашия живот”.
Екълс напуска „Дните на нашия живот” през 2000 година и участва в мини сериала „Блондинка”, който описва живота на Мерилин Монро. Явява се на прослушване и за ролята на Кларк Кент за сериала Смолвил, но тя бива предложена на Том Уелинг вместо това. След това Дженсън се появява в епизод от телевизионния филм на Джеймс Камерън „Тъмен Ангел” като сериен убиец (Бен\ Х5-493, брат на главния герой Макс\Х5 -452, изигран от Джесика Алба). Героят му умира в епизода, но Екълс се връща в шоуто за постоянно като близнака на Бен – Алек във втори сезон. Остава в шоуто до спирането му през 2002 година. Екълс работи неуморно през 2003 година. Присъединява се към екипа на шоуто на Уорнър „Кръга на Доусън” по време на последния сезон, играейки Си Джей, любимият на Джен Линдли. След това Екълс снима няколко епизода в неизлезлия в последствие сериал „Still Life” за телевизия Фокс преди той да бъде свален. Също така изиграва малка роля в кратък филм на име The Plight of Clownana. Екълс бива извикан за ролята на любовната цел на героинята на Илайза Душку във втория сезон на сериала Tru Calling, но Дженсън отказва и тя бива предложена на друг актьор. Но продуцентите променят името на героя на „Дженсън”, тъй като харесват името на Екълс. В същото време Дженсън Екълс се завръща във Ванкувър, където се снима „Dark Angel” и през 2004 започва постоянно участие в Смолвил в ролята на помощник треньор по футбол на име Джейсън Тиг, който също така има романтична връзка с Лана Ланг (в ролята Кристин Крюк). Също така Дженсън има роля и във филма „Devour”, в който играе заедно с баща си Алън Екълс, който също е актьор. Алън изиграва бащата на героя на Дженсън, Джейк Грей.

През 2005 година Дженсън Екълс приема ролята на Дийн Уинчестър в шоуто на Уорнър Брос Свръхестествено.
В първи сезон той обединява усилия с брат си Сам (Джаред Падалеки) да намерят баща си (Джефри Дийн Морган). Следват втори, трети и четвърти сезон.

През лятото на 2006 година Екълс взима ролята на Пристли в независимата комедия Ten Inch Hero. Филмът започва да се излъчва по филмовите фестивали в ранната 2007 година и Екълс получава високи оценки за играта си.
В момента се търси дистрибутор, който да разпространи филма.
Друго участие Дженсън бележи и в пиесата A Few Good Men, където играе с Лу Даймънд Филипс. Тя се играе на сцената на театър Casa Mañana в град Форт Уърт, щата Тексас. Дженсън Екълс получава висока оценка и за тази си роля, която е и неговият официален театрален дебют.


Любопитни факти:
1. Дженсън носи контактни лещи.
2. Любимата среднощна закуска на Дженсън е соленки с форма на животни и тъмен шоколад

3. Любимият предмет на Дженсън в училище е бил Алгебрата.

4. Любимото ястие на Дженсън е пържолата.

5. Дженсън не харесва големият трафик и не обича да закъснява.
6. Голямата любов на Дженсън е футболът.
7. Любимият компакт диск на Дженсън е Steve Miller Band's Greatest Hits

8. През октомври 2005 г. TV Guide го нарича новият Брат Пит.
9. Когато Дженсън се е явявал на кастинга за "Свръхестествено" се е готвил за ролята на Сам.
10. Дженсън е най-красивият мъж от телевизионно шоу за 2006 година.

11. Дженсън е на 26-то място в списъка с 50-те най-секси американски мъже за 2006 година.

12. Дженсън пее беквокалите в двата албума "Spot in the Corner" и "Rollin' On" на своя добър приятел Стив Карлсън


Онлайн издание за красота и стил 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...