Всичко за Къванч Татлъту ( Мехмет От "Перла" )

--------------------------------------------------------------------------------
Музикалният видеоклип с участието на Къванч Татлъту ( Мехмет от Перла)

------------------------------------------------------------------------------






------------------------------------------------------------------------------


Саундтрак на Перла - Изтегли ТУК

------------------------------------------------------------------------------
Подреди пъзел с Мехмет от Перла - Минути за забавление






Топ 5 Филми през 2010г.
------------------------------------------------------------------------------
Българската публика откри отскоро чара на турските сериали.Но те отдавна се радват на голяма популярност в арабските страни. без никакво преувеличаване може да се каже, че там Къванч Татлату е истинска звезда и е наричан "турският Брад Пит".




Руси коси, изразителни синьо -зелени очи, чувствени устни, мускулесто телосложение, перфектна кожа с лек златист отблясък...Това е 25 - годишната турска кинозвезда Къванч Татлъту...


Онлайн издание за красота и стил

Детство и юношество:

Роден е на 27.10.1983г в Адана, в семейство с 5 деца.
Запомнил е детството си с чести пристъпи на алергична астма и пътуванията до Истанбул след всеки един от тях, за да му поставят инжекции...
В гимназията Къванч сериозно тренира баскетбол. Но баща му претърпява тежка сърдечна операция и семейството му се премества в Истанбул. Докато учи в тамошен лицей, Къванч продължава да тренира баскетбол активно, на практика този спорт изпълва цялото му време и мечтае да стане част от най-добрите щатски отбори в NBA.
Става известен и жъне успехи обаче в родната си страна - тръгва от малки клубове и стига до прочутите "Бешикташ" и "Фенербахче".
Докато играе във "Фенербахче" получава тежка контузия, която слага край на амбициите му за спортна кариера - илюзията за NBA изчезва завинаги...
Съдбата обаче щедро компенсира Къванч за провала на детската му мечта.
Без баскетбола той се чувства осиротял. Затваря се в себе си и се изолира от всички.Но в миговете на най-голямо униние Къванч неочаквано дава ухо на комплиментите, с които неговите близки го ласкаят за великолепната му физика, и се замисля над съветите им да стане фотомодел. Докато той се колебае съдбата решава....



Началото на приказката:

Майка му случайно мярва на витрината на един магазин обява за набиране на професионални манекени.Веднага се уговаря с фотографа, живеещ наблизо и го изпраща да направи снимки на красивия й син.После ги изпраща на адреса от обявата...
Къванч е искрено изненадан, когато от агенцията му се обаждат. Приема предложението им за проби и скоро започва да работи това, което никога не си е представял, че ще прави - дефилира по модните подиуми. Ангажиментите му се увеличават. Но най-голямата изненада за Къванч е , че новата професия му харесва...
Майка му, "най-добрият ми приятел", е на седмото небе от успехите му.
Къванч работи, като модел 2 години.През 2002г. печели конкурса за най-добър модел в Турция, а след това става пръв на "Best Model World".
Феновете и медиите го оприличават ту на Брад Пит, ту на Дейвид Бекъм.



Първи стъпки на екрана:

Шансовете не закъсняват.
Той получава изключително изгодно предложение от парижка агенция, събира си багажа и заминава за световната столица на модата.Там работи година и половина. Представя се с артистичното име - Киван. Както и при баскетбола, той мисли само за кариерата си на модел, с ясното съзнание, че тя е временна и кратка. И отново остава искрено изненадан, когато получава предложения да се снима в киното и телевизията.
Връща се в Турция и се заема да прочете внимателно сценариите, които му предлагат.От всичките най-силно го грабва ролята на Мехмет в сериала "Перла". Той дава съгласието си да играе във филма и така започва третият приказен период в неговия живот. Тъй като не е подготвен актьор, преди началото на снимките в движение взима уроци при известен турски актьор.
Къванч се снима в "Перла" в продължение на 2 години. Филмът пожънва успех в много страни.
Това принуждава Татлъту да изучава актьорско майсторство в Истанбулския университет. Тъй като е много търсен, на практика прекарва голяма част от времето си на снимачната площадка:

" Вече не виждам нито семейството си, нито приятелите си. Всъщност водя напълно асоциален живот", оплаква се актьорът.

В почивките той преглежда списания и слуша музика.

"Много тихо и спокойно момче", казват за него работниците на снимачната площадка.




Лично и скрито за зрителя от малкия екран:

...Държи се дистанцирано от колегите си и от феновете си. Не обича купоните и нощния живот и не ходи по клубове. Най-добре се чувства у дома, да си говорят и да играят табла. Твърди, че наложените представи за моделите го дразнят.
Стреми се непрекъснато да се усъвършенства. Взема уроци при опитната актриса Лачин Джейлян ( Гюлсюн от "Перла"). Вече мечтае да излезе и на театралната сцена.
Един журналист, който се е срещал с него, го описва по следния начин:

" Той изглежда уязвим и чувствителен, но всъщност не е такъв.Дори е малко рязък и показва категорични възгледи за нещата от живота. Вярващ е и е силно привързан към семейството си.Голямото му хоби е дълбоководното гмуркане. Все още не се чувства в свои води в Истанбул.Пред него има голямо бъдеще."

Хората от близкото му обкръжение също потвърждават, че Къванч е много уравновесен и се чувства неловко, когато го хвалят колко е секси.

" Не гледа от високо, но си знае цената".


Любовни вълнения:

В живота сърцето на Къванч е вече заето - колкото и да се крие, папараците го щракнаха с талантлива турска актриса и телевизионна звезда Мелтем Джумбул, с 13 години по-възрастна от него. Въпреки че двамата подбират за срещите си отдалечени заведения, журналистите ги изненадаха. Появата им смути Къванч, но Мелтем най-спокойно застана пред тях и отговори на въпросите им.Тя разказа, че любовта им е пламнала в края на миналата година на парти по случай рождения ден на популярна турска журналистка и издателка.





Преди това Мелтем е имала връзка с режисьор, а Къванч - с красивата манекенка Азра Акън, призьорка от конкурса "Мис Свят 2002".



Причината за раздялата им е била силната ревност на Азра. Докато той работи в Париж, тя живее в Холандия и постоянно му устройва скандали от ревност. Това го принуждава често да пътува до Холандия, за да я успокоява. Накрая Азра се премества в Париж, но и това не уталожва ревността й...


След като старателно прикриваната връзка м/у Къванч и Мелтем излезе наяве, двойката замина на почивка в турския зимен курорт - Улудаг и се отдаде на каране на сноуборд.От планината двамата се отправиха към морето - курорта Бодрум, и замениха ските с яхта... :)





Успехът и славата:



"Русокосият, синеок турски актьор завладя сърцата на жените в арабския свят", пише Ройтерс.




Самият Къванч казва по този повод следното:

"Когато посещавам арабските страни, реакцията на жените е невероятна.Доближават ме с писъци.Дори някои плачат.Имам почитателки от всяка възраст.Предполагам, че проявяват такъв интерес, защото съм мюсюлманин и културите ни са близки..."

Но и без думи фактите говорят сами:финалът на "Перла" е гледан в арабските страни от рекорден брой зрители - 85 000 000. След края му потокът от арабски туристи към Турция се засилва чувствително.
На големия арабски телевизионен пазар сериалът върви със заглавието "НУР" (Светлина). Улиците на Дамаск са украсени с билбордове с лика на актьора, който е рекламно лице на шампоана "Хед енд Шолдърс", а сирийските девойки са луди по него.
През март Къванч пристигна в Сирия, за да се срещне с многобройните си фенове.Визитата му се превърна в събитие.
Голяма турска фирма за бяла техника и електроника, на чиито продукти актьорът е рекламно лице даде в негова чест пищен прием в луксозен хотел в Дамаск. На него бяха поканени 100 от феновете на Татлъту , избрани със специална игра (доста комерсиална) - сред клиенти в магазините на фирмата организатор. На самия прием бе разиграна томбола и 10 от стоте фена на Къванч получиха от ръцете му скъпа техника. Въпреки очевидния търговски замисъл на събитието вечерта бе изпълнена с емоции и Татлъту през цялото време се снимаше със своите почитатели.
След Дамаск той отлетя за фен среща в Бейрут. На приема в негова чест местните младежи скандираха името не на своя президент, а на Татлъту.

Актьорът участва в клип на популярната ливанска певица Рула Саид.





Режисьорът на видеото го похвали за професионализма му, като уточни, че по време на снимките не се е наложило нито една сцена да бъде повторена - всичко било заснето още от първия път."Целият арабски свят чакаше с нетърпение клипът да се завърти в ефир", пише един вестник. Домакините предложиха на актьора обиколка из забележителностите на страната си. В същото време някои медии намекнаха, че Татлъту се е снимал в прословутия клип срещу "най-високия хонорар, плащан досега в арабския свят". Цитирана беше сумата 120 000 долара ( за 2 работни дни), продуцентите отказаха да потвърдят, но и не отрекоха тази информация.
След излъчването на "Перла" и в Обединените арабски емирства Къванч Татлъту се наложи като най-популярното лице в региона и засенчи арабските звезди. Русият красавец от Турция се усмихна от корицата на всички списания в Дубай. 17 000 арабски девойки заявяват, че мечтаят да се омъжат за него. Сега там цари истерично очакване на най- новия сериал с участието на Къванч - "Менекше и Халил".
След "Перла", който е сниман през 2006 година , Къванч играе в също толкова успешния филм "Американци в Черно море" и в " Менекше и Халил". Миналата година се снима във филм със заглавие "Забранена любов", в който се превъплъти в образа на младеж, пристигнал да живее в дома на вуйчо си, където изживява страстна любов със съпругата му.
В Дубай, където турските сериали се ползват с голям успех сега всички са луди по синеокия ангел.

Актьорът разказва си за посещението в Емирствата:

" Един ден телефонът ми звънна и отсреща се чу глас, говореше на английски с арабски акцент:
<<<Искаме да Ви поканим в Дубай.Не можете да повярвате колко почитателки имате тук!>>>
Реших, че си правят майтап с мен и попитах подигравателно - Аааа, сериозно? Сигурен ли сте, че не грешите номера?
<<< Разбира се, че съм сигурен, г-н Къванч. Тук има хиляди жени, които дават мило и драго да се омъжат за Вас...Идвайте по-скоро!>>>
-И аз заминах..."


В Дубай Къванч се убеждава, че всичко казано е самата истина - неговият герой - Мехмет от "Перла" е прекръстен на Мухаммед и хиляди арабски жени са влюбени в неговия образ.
Посреща го огромна тълпа от почитатели, "направо стълпотворение".


"Имаше не само жени, но и мъже, и деца, и млади, и стари...Прецених, че сигурно ще раздавам автографи няколко часа. Почувствах се странно. Те си бяха създали емоционална връзка с образа на героя, който играя. А аз не съм този Мухаммед, в когото бяха влюбени..."

За да предпази актьора от разгорещената тълпа, охраната е принудена да го отведе в специално помещение, докато навън страстите се успокоят. А в следващите дни е немислимо той да се движи спокойно по улиците.Самият Къванч изразява на глас съжалението си, че не е посетил прекрасния Дубай прези излъчването на сериала, за да го разгледа необезпокояван.
По неясни причини само в Египет бе направено официално изявление на властите, че заради някои ситуации сериалът "Перла" не е подходящ да се гледа от семейства... :)))
Поканен да коментира тази рекация Къванч предпочита да не взема отношение :


"Аз съм само актьор и играя роля."

След като превзе арабския свят, Къванч Татлъту е отправил поглед към Холивуд, където някои продуценти проявяват интерес към него.Понастоящем обаче той е затрупан с предложения от Турция и арабските страни и е изключително натоварен, поради което не му остава много време да си направи пиар отвъд Океана.



" Имам дългосрочни договори, които не ми позволяват да напускам страната си за дълго", уточнява Къванч.
-------------------------------------------------------------------------------------
Сериали Онлайн - Гледай По Всяко Време

Топ 10 Кино Премиери За 2009

Филми Онлайн – Гледай По Всяко Време

50 Български Песни За Любовта

New Moon – Trailer Official (Bg Subs)

Приказки За Малки И Големи – Гледай Онлайн

Аудио Приказки – Слушай Онлайн

Книги Онлайн

Забавен Хороскоп В Стихове

Телевизии – Програмата


—————————————————————————————-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...