Бодиарт - Една Нова Религия



Бодиарт или бодипейнтинг се изразява в рисуване по човешко тяло. Счита се за една от най-древните форми на изкуство. За разлика от татуировките, тялото е временна картина, рисува се по човешката кожа и трае само няколко часа. Изключение прави стилът Mehndi (татуировка с къна), която има трайност няколко седмици.

БОДИАРТ ИЗКУСТВО - ВИДЕО

Бодиарт - Рисунки Върху Женски Тела - Еротично Видео

Зодиакални Знаци - Рисунки По Тялото

Исторически факти

Бодипейнтинг с кал и други естествени пигменти е съществувал в почти всички култури. Все още често се нанася при определени церемонии от местното население на Австралия, Нова Зенландия, тихоокеанските острови и части от Африка.
Полу-постоянна бодипейнтинг (Mehndi), в която се използват бои, направени от къна и все още се използват в Индия и Близкия Изток, най-вече при сватбени церемонии. В края на 1990 Mehndi става популярна сред младите жени в Западния свят.
Коренното население на Южна Америка по традиция използва annatto, huito, или мокър въглен за украса на лицата си и части от тялото си.
Актьори и клоуни по целия свят са оцветявали лицата си и части от тялото си от векове.Продължават да го правят и днес.
Боите, които се ползват в древноста еволюират в днешното понятие козметика.

Съвременния Бодиарт

Изкуството живопис върху голо човешко тяло се възражда в Западното общество след 1960 г, може би поради факта, че се наблюдава либерализация на социалните нрави по отношение на голотата. Дори и днес налице е постоянен дебат относно легитимността на бодиарта като форма на изкуството.
За Възраждането му може да се приеме 1933 г., когато Макс Фактор и неговият модел били арестувани на Световното изложение в Чикаго заради причиняване на обществено сътресение, тъй като той гримирал модела с новия си грим, създаден за холивудската индустрия.
Онлайн издание за красота и стил
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...