Доктор Хаус Направи Хю Лори Милионер

-----------------------------------------------------------------------
Christian Dior : Човекът отвъд мита и още нещо....
-----------------------------------------------------------------------
През последните години името на Хю Лори задължително се свързва с телевизионния сериал "Доктор Хаус". Най-малкият от четири деца, изпълнителят на култовата роля е роден в Оксфорд през 1959г. в семеството на лекар и домакиня. Вървейки по стъпките на баща си и следвайки най-добрите традиции на британските аристократи, той постъпва в Итън, а после в Кеймблиджския университет. Докато следва Хю Лори участва в любителския театър "Footlights Dramatic Club ", където негови колеги са Ема Томпсън И Стивън Фрай.
Бъдещият артист завършва университета със степен бакалавър по антропология и археология. През 1982г. Лори, Фрай и Томпсън заедно написали и поставили комедията "Cellar Tapes, The ", която им носи и първата театрална награда, както и контракт за телетранслация на спектакъла. Творческият път на Хю Лори минава през комедийно шоу, сантиментални драми, дори роман - иронична пародия на шпионски детектив, но истинската му популярност идва със сериала "Джийвс и Устър".
През 2004г. артистът получава ролята на циничния, груб, остроумен и невероятно талантлив лекар мизантроп в американския сериал "Доктор Хаус". Лори се намирал на снимки в Намибия, когато чул за този проект. Той бил заинтригуван и прочитайки само фрагмент от сценария, решил да участва. Характерът на героя частично копира Шерлок Холмс, а прототипът е хирург, при когото е учил Артър Конан Дойл. Според самия Лори, кръгът се затваря. Д-р Грег Хоус приема наркотици, както и Шерлок Холмс(викодин при Хаус, кокаин при Холмс), и двамата са музикални(Холмс свири на цигулка, Хаус на пиано), и двата персонажа имат само по един истински приятел-
Персонажът на обаятелен мизантроп и гениален диагностик прославя Хю Лори първо в Америка, а после в целия свят. Впрочем в родината му сериалът не е посрещнат особено хладно, но престават да му предлагат роли, смятайки го за предател.
През 2007 и 2007г. Хю Лори получава "Златен Глобус" за най-добър артист в драматичен сериал. За успеха си обаче Лори трябва да заплати с раздяла със семейството си. Съпругата му Джо Грин и децата му(Чарли, Бил и Ребека) остават в Лондон.
Лори никога не си представял, че сериалът ще бъде толкова успешен, затова спокойно подписал дългосрочен договор. Той бил убеден, че всичко ще приключи след два-три епизода, но минават години, а Хю Лори продължава да изобразява сакатия раздразнителен лекар, приемащ викодин и разгадаващ сложни и заплетени случаи от медицинската диагностика.
През 2007г. става кавалер на Ордена на Британската Изперия.
В скоро време знаменитият Устър ще възглави класацията за най-високо платени телевизионни звезди в Америка. Парите ще дойдат от поредния контракт за сериала "Доктор Хаус". Сега той получава около 400 хил. долара на епизод, което прави 9 милиона на година.
Освен работата си в киното, Хю Лори се занимава с музика(свири на пиано, саксофон, китара и устна хармоника), кара мотоциклет и се увлича по бокса.
Циничен, хладнокръвен, поняко жесток човек. Такъв е д-р Хаус. Но какъв прекрасен лекар! Такъв го виждат и милионите зрители на изключително успешния сериал.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Онлайн издание за красота и стил 

Топ 10 Кино Премиери За 2009

Сериали Онлайн - Гледай По Всяко Време

Филми Онлайн – Гледай По Всяко Време

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...