Solicut - Ножове С Уникално Качество

Solicut (Solingen Cutlery)

ИСТОРИЯ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО
Solicut
През 1948 г., на 23 години Курт Стретер - бащата на днешния собственик, основава малка фабрика за подостряне на ножове в задния двор на къщата на родителите си в Солинген. Той е вдъхновен от идеята да създаде модерна фабрика за производство на ножове в родния си град. Работейки усилено и инвестирайки в нови и модерни машини, той много скоро се превръща в предпочитан доставчик на ножарската промишленост из цяла Германия.
През 1968 г. осемнадесет годишният син на Курт Стретер - Фридхелм, поема семейния бизнес в свои ръце и много скоро доказва, че е заслужил доверието на баща си, като превръща семейната фирма в най-успешния „no name” производител на прибори за хранене в Солинген.
През 1978 г. заедно с трима свои приятели Фридхелм Стретер основава предприятието Borkott Partner с идеята да произвеждат висококачествени ножове „made in Solingen” за фирми и собственици на търговски марки. След като всички от тримата приятели на Фридхелм излизат в пенсия, той става единствен собственик и мениджър на Borkott Partner и преименува компанията на SOLICUT (Solingen Cutlery – в превод - Ножарска фабрика Солинген).
През 1999 година сина на Фридхелм Стретер - Айке Стретер става собственик на Flugel CSS - водещ производител на висококачествени стомани за рязане и заточване.
През 2006 г. Solicut се ориентира към производство на прибори за хранене със собствен и уникален дизайн. За реализация на тази идея компанията сключва договор за дългосрочно сътрудничество с успешния индустриален дизайнер Карстен Голник. Техният първи съвместен проект - ABSOLUTE ML предизвиква истински фурор. Така SOLICUT прави своя най-голям международен пробив, като печели пазарни позиции в повече от 20 страни по света.
През 2007 г. SOLICUT получава престижната награда IF Gold Award за серията си от ножове ABSOLUTE ML. Това е награда, която в средите на индустриалците и дизайнерите е позната като „Оскар за дизайн”. Същата серия е номинирана и за наградата Design Award на Федерална република Германия - така наречената "награда на наградите".
През 2008 г. е основана Solicut Distribution GmbH, което допълнително катализира инвестициите в развитието на продуктите и увеличаването на продажбите в чужбина. През същата година серия FIRST CLASS е призната като победител в класацията за „най-добри немски ножове за майстор готвачи” на независимото немско печатно издание за тестване на продукти - списание TEST.
Пълна гама продукти на Solicut може да намерите в БПС ООД.
ЗА КОНТАКТИ
ЗАПИТВАНЕ



-------------------------------------------------------------------------------
И още:

PADERNO - Италианско Качество На Достъпни Цени


Онлайн Магазин


-------------------------------------------------------------------------------
Онлайн издание за красота и стил
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...